Η δική μας βιολογική αλόη

Η δική μας βιολογική αλόη

Η σειρά προϊόντων βιολογικής αλόης pandrosia αποτελεί σήμερα μια κορυφαία, ολιστική πρόταση ευζωίας και υγείας. Στοχεύοντας στην ολική ευεξία, εσωτερικά και εξωτερικά, η εταιρία pandrosia, δημιουργεί καλλυντικά και τρόφιμα, που αποτελούν φυσικά ελιξίρια ομορφιάς, υγείας και μακροζωίας.

Κι αν οι λόγοι για να επιλέξετε προϊόντα αλόης είναι πολλοί, τα κριτήρια για να εμπιστευθείτε τα προϊόντα βιολογικής αλόης pandrosia, είναι ακόμη περισσότερα:

  • Παράγονται από τη δική μας, πιστοποιημένη από τον ΔΗΩ, βιολογική Aloe barbadensis Miller, που καλλιεργείται στα δικά μας, οικογενειακά κτήματα.
  • Η αλόη μας μεγαλώνει κάτω από ιδανικές κλιματικές συνθήκες, στο πανέμορφο νησί μας, την Κω. Έτσι αποτελεί πια τμήμα ενός τόπου, που φημίζεται για τους σπάνιους φυσικούς θησαυρούς του και την φυσική κληρονομιά της.
  • Η καλλιέργεια της βιολογικής μας αλόης, γίνεται με προσωπική εργασία και αφοσίωση των μελών της οικογένειας μας. Η φροντίδα της περνάει από τα δικά μας χέρια.
  • Η βιολογική αλόη της οικογένειας Δρόσου μεγαλώνει, χωρίς φυτοφάρμακα, χωρίς ζιζανιοκτόνα και χωρίς χημικό λίπασμα.
  • Το τζέλ αλόης που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας είναι ωμό και μη-παστεριωμένο, και συνδυάζεται δημιουργικά με σπάνια φυτά και βότανα της Κω, που εκτίνει και μεγιστοποιεί τις θεραπευτικές και καλλυντικές δράσεις της αλόης.
  • Για την παρασκευή των προϊόντων μας, δεν χρησιμοποιούμε ούτε ίχνος τεχνητών χρωμάτων και αρωμάτων.
  • Δεν χρησιμοποιούμε πουθενά εισαγόμενο συμπύκνωμα αλόης.
  • Όλα τα στάδια παραγωγής, από την καλλιέργεια της αλόης μέχρι την συσκευασία των προϊόντων μας, πραγματοποιούνται με πλέον φυσικές μεθόδους.
στην pandrosia, όταν λέμε
«από το χωράφι στο ράφι»
το εννοούμε.

Καλλιέργεια και συγκομιδή

Ολόκληρη η καλλιέργεια αλόης της pandrosia βρίσκεται και πραγματοποιείται σε ιδιωτικά κτήματα της οικογένειας Δρόσου στην Κω. Τα κτήματα βρίσκονται στο κέντρο του νησιού στο Πυλί, και αποτελούνται από πεδινές πεδιάδες και κάμπους, ιδανικές για βιολογική καλλιέργεια αυτού του θαυματουργού φυτού. Η καλλιέργεια ακολουθεί αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου, οι οποίες συμμορφώνονται με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Η βιολογική καλλιέργεια και γεωργία επικυρώνεται με κρατική πιστοποίηση που χορηγείται από τον ελληνικό Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ (DIOnet). Επιπλέον, τα φυτά που καλλιεργούμε έχουν επίσημα έγγραφα επαλήθευσης και είναι πιστοποιημένα είδη Aloe barbadensis Miller.

Η συγκομιδή περιλαμβάνει την προσεκτική αφαίρεση τριών έως έξι από τα εξωτερικά, ώριμα φύλλα του φυτού και πραγματοποιείται γενικά τρεις φορές το χρόνο και μετά την ανθοφορία, όταν τα συστατικά των φύλλων βρίσκονται σε μέγιστα επίπεδα. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τη μικροβιακή μόλυνση σε αυτό το στάδιο και αυτό εξασφαλίζεται με την σωστή και προσεκτική αφαίρεση κάθε φύλλου. Τραβώντας πίσω το φύλλο και κόβοντας προσεκτικά κατά μήκος της λευκής βάσης, αποτρέπονται τυχόν θραύσεις και έτσι σφραγίζεται το φύλλο και προστατεύεται από οποιαδήποτε μόλυνση.

Το τζέλ αλόης διατηρείται ακατέργαστο και δεν αποστειρώνεται μέσω τεχνικών παστερίωσης (πολύ υψηλές θερμοκρασίες που προκαλούν αλλοίωση και μειωμένη δράση). Επιπλέον, το τζέλ που παράγουμε στην pandrosia δεν σταθεροποιείται με την προσθήκη συντηρητικών. Το ωμό, ακατέργαστο τζέλ απλώς συσκευάζεται, σφραγίζεται και ψύχεται. Χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας και τη ζήτηση των προϊόντων της.

Μέσω μιας μεθόδου κοινώς γνωστής ως λυοφιλοποίηση (freeze drying), η οποία πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω των -50 °C) και σε χαμηλή πίεση, μεταμορφώνουμε το ακατέργαστο, καθαρό, ωμό τζέλ σε σκόνη. Αυτή η τροποποίηση είναι τελικά μια μορφή σταθεροποίησης, αλλά χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Επιλέξαμε αυτή την μέθοδο ξήρανσης επειδή είναι σημαντικό για εμάς στην pandrosia να εξασφαλίσουμε την διατήρηση της δράσης του προϊόντος. Με τον τρόπο αυτό, τα δραστικά συστατικά δεν καταστρέφονται και δεν μεταβάλλονται από τις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται από άλλες μεθόδους θερμικής ξήρανσης.

Copyright © 2018 Pandrosia