
Καινοτομία & Πιστοποιήσεις

Η καινοτομία μας
Σε όλα τα προϊόντα pandrosia, χρησιμοποιούμε ως πρώτη ύλη, την κορυφαίας ποιότητας, βιολογική αλόη που καλλιεργούμε στα κτήματα μας στην Κω, δίχως το παραμικρό ίχνος προσμίξεων από εισαγόμενο συμπύκνωμα αλόης.
Από τον βιολογικό αυτό θησαυρό, αποσπούμε τη μέγιστη ποσότητα και τη βέλτιστη ποιότητα με τις πλέον καινοτόμες και ασφαλείς μεθόδους. Ως εκ τούτου, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε από τα πιο ποιοτικά εκχυλίσματα οργανικού τζελ αλόης από το πολύτιμο αυτό φυτό.

Διαχώριση τζελ αλόης
Στην εταιρία pandrosia, η συγκέντρωση του θαυματουργού τζέλ της αλόης γίνεται με απόλυτα χειρωνακτικό τρόπο. Τα έμπειρα ανθρώπινα χέρια είναι το μόνο “εργαλείο”, που χρησιμοποιούμε για να συγκεντρώσουμε τον μαγικό χυμό του φυτού, χωρίς να το “τραυματίσουμε”. Τα φύλλα, που επεξεργάζονται αμέσως μετά την συγκομιδή και με προσεκτικό φιλετάρισμα, αφαιρείται το εξωτερικό φύλλο και παραμένει το καθαρό τζέλ.

Επεξεργασία τζελ αλόης
Το τζέλ αλόης διατηρείται φρέσκο και δεν αποστειρώνεται μέσω τεχνικών υψηλής παστερίωσης. Το τζέλ απλώς συσκευάζεται, σφραγίζεται και ψύχεται. Χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας και τη ζήτηση των προϊόντων της. Με τον τρόπο αυτό, τα δραστικά συστατικά δεν καταστρέφονται και δεν μεταβάλλονται από τις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται από άλλες μεθόδους θερμικής ξήρανσης.Στην pandrosia κάνουμε ότι μπορούμε για να σας παράγουμε τα πιο αγνά, δραστικά και αποτελεσματικά προϊόντα, και για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να κρατήσουμε την ποιότητα της πρώτης ύλης – αυτό το πολύτιμο τζέλ αλόης – στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα.

Διασφαλίζοντας την ποιότητα
Στην εταιρία pandrosia, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων, σύμφωνα με τα πολλαπλά πρωτόκολλα εσωτερικής διαπίστευσης αλλά και της απαίτησης του ISO, ανάλογα με το είδος της παραγωγής.
(ISO 22000-HACCP, ISO 22716)
Τα προϊόντα μας καθώς και η διαδικασία παραγωγής τους έχουν εναρμονιστεί με το διεθνές πρότυπο σχετικά με την Ορθή Βιομηχανική Πρακτική στις Εταιρείες Καλλυντικών, GMP ISO 22716. Το ISO 22716 είναι το πρότυπο GMP (Good Manufacturing Practices). Το έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, η επιλογή των πρώτων υλών και των υλικών συσκευασίας σε συνδυασμό με τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο στα εργαστήρια της εταιρείας και στα εξωτερικά συνεργαζόμενα εργαστήρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Εκτίμησης Κοσμητολογικών Προϊόντων εξασφαλίζουν άριστης ποιότητας καλλυντικά προϊόντα. Όλα τα προϊόντα που παράγονται και προορίζονται προς πώληση υπόκεινται στον Κανονισμό για τα Καλλυντικά Προϊόντα (Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1223/2009 όπως τροποποιήθηκε τον Ιούλιο 2013).
Πιστοποιήσεις
Στην εταιρία Pandrosia, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο, σύστημα διαχείρισης και διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων, σύμφωνα με τα πολλαπλά πρωτόκολλα εσωτερικής διαπίστευσης αλλά και τα κατάλληλα ISO ανάλογα με το είδος της παραγωγής.

Βιολογική καλλιέργεια - Οργανική Καλλιέργεια Με σεβασμό στην ανθρώπινη υγεία και το φυσικό περιβάλλον, απαλάσσουμε τα φυτά μας από τα ζιζάνια μόνο με την βοήθεια προβάτων. Με αυτό τον τρόπο δεν χρησιμοποιούμε καθόλου χημικά ζιζανιοκτόνα, ούτε καν τα επιτρεπόμενα για βιολογικές καλλιέργειες.

Όλα τα καλλυντικά προϊόντα μας, πληρούν τις προδιαγραφές της Eυρωπαϊκής Ένωσης. Διαθέτουν πλήρη φάκελο (δερματολογικούς ελέγχους, challenge test, μελέτη ασφαλείας, μελέτη σταθερότητας κ.τ.λ.) και είναι γνωστοποιημένα στο Ευρωπαϊκό σύστημα Γνωστοποίησης Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) που δημιουργήθηκε για την εφαρμογή κανονισμού (ΕΚ) 1223/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα καλλυντικά μας δεν δοκιμάζονται σε ζώα.
Όλες οι συσκευασίες των προϊόντων μας είναι ανακυκλώσιμες.