Η μαγική αλόη

Η μαγική αλόη

Γνωρίστε την αλόη

Το «μαγικό φυτό της αθανασίας», με ιστορία, 4.000 χρόνων

Αλόη. Το αρχαιότερο φαρμακευτικό φυτό. Αζτέκοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, Ινδοί, Κινέζοι, Πέρσες χρησιμοποιούσαν το μαγικό φυτό, με τις θαυμαστές ιατρικές ιδιότητες.

Στην Αρχαία Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν οι γιατροί στις περισσότερες συνταγές τους. Ο Αριστοτέλης είχε μυήσει τον Μέγα Αλέξανδρο στο μαγικό, θεραπευτικό κόσμο της αλόης. Εκείνος τον συμβούλεψε να καταλάβει το νησί Socotra (στην σημερινή Υεμένη), προκειμένου να εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες αλόης, που φύτρωναν στο νησί. Έτσι, θα είχε πάντα στη μάχη το αποτελεσματικότερο φαρμακείο πρώτων βοηθειών, για κείνον και τα στρατεύματά του.

Στην Αρχαία Αίγυπτο, θεωρούσαν την αλόη μαγικό ελιξίριο νεότητας. Αρχαίοι μύθοι συνδέουν την αιώνια ομορφιά της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης, με τις θαυματουργές, καλλυντικές ιδιότητες του φυτού.

Κατά τους νεότερους χρόνους, διάσημοι υπερπόντιοι ταξιδευτές και θαλασσοπόροι όπως ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο Μάρκο Πόλο, είχαν πάντα μαζί τους αλόη. Το φυσικό φάρμακο, προκειμένου να καλύπτουν με σχετική ασφάλεια τα ταξίδια τους.

Ένα θαυματουργό φυτό. Ένα πλήρες φαρμακείο.

Η φυσική «μαγεία» της αλόης είναι αυτή που:

  • αποτοξινώνει τον οργανισμό
  • ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • ευνοεί την ανάπτυξη νέων, υγιών κυττάρων
  • κατευνάζει το νευρικό σύστημα
  • καθαρίζει το πεπτικό σύστημα
  • μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
  • καταπολεμά το στρες
  • αναζωογονεί τα μαλλιά
  • βελτιώνει την εμφάνιση
  • χαρίζει ενέργεια, ζωντάνια και μια βαθιά αίσθηση ευεξίας, ενισχύοντας έτσι συνολικά το αίσθημα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης.

Με πολλά ενεργά συστατικά, που ενισχύουν και θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό, η αλόη αποτελεί την ασπίδα της Φύσης ενάντια σε μια σειρά από αδιαθεσίες και ασθένειες.

Η τοπική δερματική χρήση της αλόης βοηθά στην επούλωση κάθε είδους πληγής του δέρματος. Η εφαρμογή σε εγκαύματα, τσιμπήματα, εντόμων, εξανθήματα, φουσκάλες, πληγές, έρπητα, πόδι του αθλητή, μύκητες, κολπικές λοιμώξεις, επιπεφυκίτιδα, αλλεργικές αντιδράσεις, έκζεμα, ψωρίαση και ξηρό δέρμα θα παρέχει άμεση ανακούφιση και επούλωση.

Η στοματική πρόσληψη (εσωτερική χρήση) βοηθά στη θεραπεία ενοχλήσεων πεπτικού συστήματος, συμφόρησης, εντερικών σκωλήκων, δυσπεψίας, έλκους στομάχου, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κολίτιδας, αιμορροΐδων, ηπατικών προβλημάτων όπως κίρρωση και ηπατίτιδα, νεφρικών λοιμώξεων και λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και επίσης πραγματοποιεί γενική αποτοξίνωση.

Ενισχύει και στη θεραπεία της αρθρίτιδας και του ρευματισμού, προσφέρει ανακούφιση από καούρες, και έχει θετικές επιπτώσεις στο διαβήτη και το άσθμα. Οι ισχυρές αντιμυκητιασικές ιδιότητες βοηθούν πολύ στα οδοντικά προβλήματα και ασθένειες και αιμορραγίες των ούλων καθώς λειτουργεί ως αντισηπτικό.

Ο κατάλογος των ευεργετικών ιδιοτήτων
της αλόης, πραγματικά, δεν έχει τέλος. Αλόη η «μαγική» Ένα πλήρες, φυσικό φαρμακείο
στην υπηρεσία της υγεία μας.
Copyright © 2018 Pandrosia