Η επιστημονική μας ομάδα

Η επιστημονική μας ομάδα

Για τη δημιουργία των προϊόντων Pandrosia, όλη η επιστημονική συμβουλευτική γίνεται στο Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων και Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλiας σε συνεργασία με την διακεκριμένη εταιρία έρευνας και καινοτομίας στην τεχνολογία τροφίμων, RENOVA.

Στόχος της συνεργασίας: η δημιουργία και ανάπτυξη καινοτόμων, φυσικών και αποτελεσματικών προϊόντων βιολογικής αλόης.
Για τον σκοπό αυτό, οι επιστημονικοί συνεργάτες μας προχωρούν σε μελέτη της σπάνιας βιοποικιλότητας της Κω, ερευνώντας και καταγράφοντας τις δράσεις και τις ιδιότητες των θαυμαστών φυτών του νησιού μας.

Και είναι αυτές ακριβώς οι ιδιότητες των ελαίων και των εκχυλισμάτων των ευλογημένων καρπών του νησιού μας, που βελτιώνουν και μεγιστοποιούν τη θαυματουργή δράση του μαγικού φυτού της αλόης.

• Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανεκτίμητη φυσική κληρονομιά του νησιού μας
• Mε σεβασμό στο περιβάλλον, τον καταναλωτή και τους συνεργάτες μας
• Mε χρήση των βέλτιστων πρακτικών και τήρηση των διεθνών προδιαγραφών διασφάλισης ποιότητας

Με τέτοια ειλικρίνεια, η οικογένεια Δρόσου και η επιστημονική μας ομάδα υπογράφουνε με υπερηφάνεια μια σειρά απόλυτα φυσικών και καινοτόμων προϊόντων, που φιλοδοξεί να αναδειχτεί στην κορυφή της πράσινης κοσμετολογίας και της οικολογικής γαστρονομίας.

Τι σημαίνει “οργανικό προϊόν”;

Πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα είναι αυτά που έχουν παραχθεί, αποθηκευτεί, μεταποιηθεί και διακινηθεί στο εμπόριο σύμφωνα με συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, για να λάβουν άδεια βιολογικής πιστοποίησης, οι ιδιοκτήτες γης, οι καλλιεργητές, οι επεξεργαστές και οι κατασκευαστές πρέπει να παρέχουν ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού της γης, λεπτομερή σχέδια πρακτικών που χρησιμοποιούνται στα στάδια παραγωγής και επεξεργασίας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο επιβεβαιώνεται η συμμόρφωση και η παρακολούθησή της παραγωγής. Οι καλλιεργητές και οι επεξεργαστές πρέπει επίσης να αποδείξουν πώς αποτρέπουν την επαφή των οργανικών καλλιεργειών με μη οργανικά υλικά (συνθετικά / ανόργανα εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα και λιπάσματα) και οι επιθεωρήσεις διεξάγονται γενικά ετησίως. Η ετικέτα φέρει το όνομα του οργανισμού πιστοποίησης καθώς και τα πρότυπα με τα οποία συμμορφώνεται. Τα πρότυπα διαφέρουν παγκοσμίως, αλλά ο γενικός στόχος είναι να προωθηθεί ο κύκλος των πόρων, η οικολογική ισορροπία και η βιοποικιλότητα.

Η μαγεία της επιστήμης

Το κύριο χαρακτηριστικό της αλόης είναι η υψηλή περιεκτικότητά της σε νερό, που κυμαίνεται από 98% έως 99%. Το υπόλοιπο 1.0% αναφέρεται ότι περιέχει πάνω από 75 δραστικές ουσίες που ανήκουν σε δέκα διαφορετικές χημικές ομάδες: αμινοξέα, ανθρακινόνες, ένζυμα, μέταλλα, βιταμίνες, λιγνίνες, μονοσακχαρίτες, πολυσακχαρίτες, σαλικυλικά οξέα, σαπωνίνες και στερόλες. Αλλά μην υποτιμάτε τη σημασία της υψηλής ποσότητας νερού και της συνεργικής αλληλεπίδρασης όλων των συστατικών του φύλλου.

Η αλοΐνη και η εμοδίνη είναι ανθρακινόνες που βρίσκονται στο εξωτερικό φύλλο και προσδίδουν ισχυρές καθαρτικές ιδιότητες καθώς και πολύ πικρή γεύση κάνοντας το φυτό ένα μη δημοφιλές γεύμα. Όταν το φύλλο ξεφλουδίζεται και φιλετάρεται προσεκτικά, χάνει σχεδόν όλες τις καθαρτικές του ιδιότητες και αποκαλύπτει μόνο πολύτιμα οφέλη.

Η θεραπευτική δύναμη του τζελ αλόης αποδίδεται στον συνεργικό τρόπο με τον οποίο τα πολλά συστατικά αλληλεπιδρούν και σε βιοχημικό επίπεδο. Οι ακόλουθες κύριες δράσεις είναι οι πιο ουσιαστικές και δίνουν στο φυτό αυτό την μαγεία για την οποία είναι γνωστό σήμερα:

  • ρύθμιση του pH του δέρματος
  • γρήγορη διείσδυση στα κάτω στρώματα της επιδερμίδας
  • επιταχυνόμενη ανάπλαση ιστού λόγω διέγερσης κυτταρικού διαχωρισμού
  • ενισχυμένη κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα μέσω διαστολής των αγγείων
  • δράση αντιφλεγμονώδη και στυπτική
  • αναστολή της ανάπτυξης βακτηρίων, ιών και μυκήτων
  • ανακούφιση από πόνο και κνησμό
  • δράση πραγματικά ενυδατική για το δέρμα
Copyright © 2018 Pandrosia