Η καινοτομία μας

Η καινοτομία μας

Σε όλα τα προϊόντα pandrosia, χρησιμοποιούμε ως πρώτη ύλη, την κορυφαίας ποιότητας, βιολογική αλόη που καλλιεργούμε στα κτήματα μας στην Κω, δίχως το παραμικρό ίχνος προσμίξεων από εισαγόμενο συμπύκνωμα αλόης.

Από τον βιολογικό αυτό θησαυρό, αποσπούμε τη μέγιστη ποσότητα και τη βέλτιστη ποιότητα με τις πλέον καινοτόμες και ασφαλείς μεθόδους. Ως εκ τούτου, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε από τα πιο ποιοτικά εκχυλίσματα οργανικού τζελ αλόης από το πολύτιμο αυτό φυτό.

Διαχώριση τζελ αλόης

Στην εταιρία pandrosia, η συγκέντρωση του θαυματουργού τζέλ της αλόης γίνεται με απόλυτα χειρωνακτικό τρόπο. Τα έμπειρα ανθρώπινα χέρια είναι το μόνο “εργαλείο”, που χρησιμοποιούμε για να συγκεντρώσουμε τον μαγικό χυμό του φυτού, χωρίς να το “τραυματίσουμε”. Τα φύλλα, που επεξεργάζονται αμέσως μετά την συγκομιδή και με προσεκτικό φιλετάρισμα, αφαιρείται το εξωτερικό φύλλο και παραμένει το καθαρό τζέλ.

Επεξεργασία τζελ αλόης

Το τζέλ αλόης διατηρείται ωμό και ακατέργαστο – δεν παστεριώνεται – και έτσι δεν μειώνεται η δράση του από τις υψηλές θερμοκρασίες που προκαλούν αλλοίωση των δραστικών ουσιών. Στην συνέχεια αυτό το καθαρό, ωμό, ακατέργαστο τζέλ αλόης συσκευάζεται, σφραγίζεται και ψύχεται. Μετά από πολύ σκέψη επιλέξαμε να μην παστεριώνουμε το δικό μας τζέλ παρόλο που η συντήρηση και η μεταφορά του είναι πολύ ακριβότερη. Στην pandrosia κάνουμε ότι μπορούμε για να σας παράγουμε τα πιο αγνά, δραστικά και αποτελεσματικά προϊόντα, και για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να κρατήσουμε την ποιότητα της πρώτης ύλης – αυτό το πολύτιμο τζέλ αλόης – στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα.

Σκόνη αλόης – Η μέθοδος της λυοφιλίωσης

Στα προϊόντα pandrosia, η σκόνη αλόης που παράγουμε και χρησιμοποιείται, διατηρεί όλο τον θρεπτικό πλούτο της αλόης, γεγονός που οφείλεται στη μέθοδο της λυοφιλίωσης του ωμού τζέλ κοινώς γνωστής ως freeze drying. Μία κρυογενική μέθοδος, που πλεονεκτεί όλων των υπολοίπων μεθόδων αφυδάτωσης.

Το ακατέργαστο, καθαρό, ωμό τζέλ μεταμορφώνεται σε σκόνη που πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω των -50 °C) και σε χαμηλή πίεση. Αυτή η τροποποίηση είναι τελικά μια μορφή σταθεροποίησης, αλλά χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Η σκόνη αλόης είναι λιγότερο ογκώδης και λιγότερο ευαίσθητη στην αλλοίωση, έχει πολύ ευκολότερο χειρισμό και είναι κατάλληλη για μακροπρόθεσμη αποθήκευση χωρίς ψύξη.

Επιλέξαμε αυτή την μέθοδο ξήρανσης επειδή είναι σημαντικό για εμάς στην Pandrosia να εξασφαλίσουμε την διατήρηση της δράσης του προϊόντος. Με τον τρόπο αυτό, τα δραστικά συστατικά δεν καταστρέφονται και δεν μεταβάλλονται από τις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται από άλλες μεθόδους θερμικής ξήρανσης. Η τελική περιεκτικότητα νερού είναι εξαιρετικά χαμηλή, περίπου 1% έως 4%, παρέχοντας πλήρη σταθεροποίηση στο προϊόν μας.

Διασφαλίζοντας την ποιότητα

Στην εταιρία pandrosia, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων, σύμφωνα με τα πολλαπλά πρωτόκολλα εσωτερικής διαπίστευσης αλλά και της απαίτησης του ISO, ανάλογα με το είδος της παραγωγής.

(ISO 22000-HACCP, ISO 22716)

Τα προϊόντα μας καθώς και η διαδικασία παραγωγής τους έχουν εναρμονιστεί με το διεθνές πρότυπο σχετικά με την Ορθή Βιομηχανική Πρακτική στις Εταιρείες Καλλυντικών, GMP ISO 22716. Το ISO 22716 είναι το πρότυπο GMP (Good Manufacturing Practices). Το έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, η επιλογή των πρώτων υλών και των υλικών συσκευασίας σε συνδυασμό με τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο στα εργαστήρια της εταιρείας και στα εξωτερικά συνεργαζόμενα εργαστήρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Εκτίμησης Κοσμητολογικών Προϊόντων εξασφαλίζουν άριστης ποιότητας καλλυντικά προϊόντα. Όλα τα προϊόντα που παράγονται και προορίζονται προς πώληση υπόκεινται στον Κανονισμό για τα Καλλυντικά Προϊόντα (Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1223/2009 όπως τροποποιήθηκε τον Ιούλιο 2013).

Copyright © 2018 Pandrosia