27 Ιουνιου 2018
# Συνταγες

Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο με ζυμαρικά αλόης pandrosia από τον σεφ Ιάκωβο Απέργη

Συστατικά

  • 500γρ. τριβελάκι με αλόη pandrosia
  • 300γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200γρ. κεφαλοτύρι
  • λάδι
  • 1 λίτρο και κάτι γάλα
  • 4 αυγά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε τα μακαρόνια για πέντε λεπτά.
  • Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με λίγο κρύο νερό.
  • Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα.
  • Σε ταψί, καλύτερα πυρέξ, λαδώνουμε τον πάτο και ρίχνουμε τα μακαρόνια μαζί με τα τριμμένα τυριά.
  • Τα απλώνουμε και τα περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών με το γάλα. Θα πρέπει το υλικό να σκεπάζει ελαφρά τα μακαρόνια.
  • Ρίχνουμε και από πάνω λάδι, ώστε να απλωθεί στο ταψί. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών, μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.

Tip Υγείας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συστατικά με μειωμένα λιπαρά. Χρησιμοποιήστε λοιπόν:

  • κίτρινα τυριά τύπου light της επιλογής σας .
  • γάλα με 1.5% λιπαρά.

και καλή σας απόλαυση!!!

Copyright © 2018 Pandrosia