Ο τόπος μας

Ο τόπος μας

Η Κως και οι θησαυροί της

Κως. Καταπράσινο σμαράγδι, στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Γη ευλογημένη, εύφορη, με σπάνια βιοποικιλότητα. Ένας ανεξάντλητος βιολογικός θησαυρός από φυτά και βότανα, με κορυφαίες θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες.

Δεν είναι τυχαίο, ότι σε αυτό το πανάρχαιο νησί, γεννήθηκε ο πατέρας της Παγκόσμιας Ιατρικής, ο Ιπποκράτης. Ο άνθρωπος, που αφοσιώθηκε στον Άνθρωπο. Ο φιλόσοφος- ερευνητής, που ανακάλυψε τη θεραπευτική δύναμη της Φύσης, την Ολιστική προσέγγιση για Υγεία, Ευεξία, Ομορφιά.

Εδώ στην Κω, το ελληνικό φως, οι ήπιοι άνεμοι του Αιγαίου και το εύκρατο κλίμα της Μεσογείου αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για την καλλιέργεια αλόης κορυφαίας ποιότητας.

Ο Κήπος της Εδέμ κρύβεται στο Αιγαίο

Περισσότερα από 1200 αυτοφυή, θεραπευτικά, αρωματικά, καλλυντικά αλλά και αφροδισιακά φυτά και βότανα!

Δενδρολίβανο, Λεβάντα, Ρίγανη, Θυμάρι, Φασκόμηλο, Μέντα, Μελισσόχορτο, Δυόσμος, Τσουκνίδα, Αγριοτριανταφυλλιά, Γιασεμί, Υπέρικο, Μάραθο, Μαντζουράνα, Δάφνη, Μυρτιά, Ιεροβότανο, Μανδραγόρας, Ρείκι, Δίκταμο, Πικραλίδα, Τίλιο, Θρούμπι κ.α.

Οπωροφόρα δέντρα και άλλα φυτά προσφέρουν τους απολαυστικούς καρπούς τους στους ντόπιους και στους επισκέπτες: λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, ροδάκινα, βερίκοκα, σύκα, αμύγδαλα, ρόδια, σταφύλια, ελιές, ντομάτες, σιτάρι, κριθάρι, σουσάμι κα.

Αλλά και πάμπολλα δέντρα του δάσους ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει ο άγριος κέδρος και ο ευκάλυπτος.

Σήμερα στην Κω, ο Κήπος του Ιπποκράτη, φιλοξενεί γύρω στα 256 θεραπευτικά φυτά και βότανα που χρησιμοποιούσε ο “Πατέρας της Ιατρικής” για να επιτύχει την ίαση των ασθενών του. Πολλά από αυτά αποτελούν και σήμερα τη βάση, μιας σειράς σύγχρονων θεραπειών.
Κως. Ένας ανεξάντλητος βιολογικός θησαυρός, ένας αληθινός, επίγειος παράδεισος μακροζωίας στη νοτιοανατολική άκρη του Αιγαίου.

Μια οικογένεια αφοσιωμένων καλλιεργητών
Ο τόπος μας

Τα κτήματά μας

Πυλί, Κως. Ένας καταπράσινος, εύφορος κάμπος στο κέντρο του νησιού και γύρω του σημάδια της πανάρχαιας ιστορίας του τόπου. Το κάστρο των Βυζαντινών, η φυσική πηγή με τους αρχαίους θόλους, το ιερό της Δήμητρας και της Περσεφόνης, σύμβολο του κύκλου της γονιμότητας της γης. Το ‘’Πυλιώτικο Σπίτι’’ μια παραδοσιακή κατοικία – ζωντανό μουσείο της πλούσιας παράδοσης, των εθίμων και της εξαιρετικής τοπικής κουζίνας.

Εδώ, στο Πυλί, βρίσκονται τα κτήματα της οικογένειας Δρόσου. 100 στρέμματα εύφορης, καταπράσινη γης. ‘’Ο προσωπικός Παράδεισος…’’ του Παύλου Δρόσου, όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος. Τα 30 στρέμματα καλύπτονται από πιστοποιημένες καλλιέργειες κορυφαίας βιολογικής αλόης. Aloe vera ή Aloe barbadensis Miller, όπως είναι η επιστημονική της ονομασία.

Στα κτήματα Δρόσου, ο χρόνος μοιάζει να κατεβάζει ταχύτητα και να ακολουθεί το μυστικό ρυθμό της γης. Τίποτε και κανένας δεν ‘’εκβιάζει’’ τη γη και τα φυτά να δώσουν γρήγορα τον καρπό τους. «Η αλόη έχει υπομονή, το ίδιο πρέπει να έχεις και εσύ…» μας λέει ο Π. Δρόσος, συνοψίζοντας τη φιλοσοφία της βιολογικής καλλιέργειας αλόης.

Εδώ, τα αφοσιωμένα, ανθρώπινα χέρια αποτελούν το μεγάλο πρωταγωνιστή στην καλλιέργεια, την παραγωγή και την επεξεργασία αλόης. Στόχος: να αποσπάσουν τη βέλτιστη ποσότητα αυτού του βιολογικού θησαυρού, χωρίς να ‘’τραυματίσουν’’ την καρδιά του. Στην συνέχεια, κάποια άλλα έμπειρα χέρια, θα τον ‘’κλείσουν’’ με τον πιο φυσικό τρόπο στα πιο αγνά, στα πιο αποτελεσματικά προϊόντα αλόης.

Copyright © 2018 Pandrosia